fbpx Skip to content

Företaget har en historia sedan mitten av 1970. Från början var vi en renodlad verktygsfirma, därav namnet Ljungby Verktyg AB. Under årens lopp har företaget ständigt utvecklats och breddat sin verksamhet. För att tydliggöra vad vi kan erbjuda gör vi 2015 ett namnbyte till Underleverantörsgruppen i Ljungby AB. Samtidigt skapar vi tre verksamhetsområden med olika namn.

Ljungby Verktyg
Ljungby Vattenskärteknik
Ljungby Legoteknik

Genom detta tydliggörande av våra verksamheter tror vi att det blir lättare att få ut vad vi kan erbjuda och vi tror också att möjligheten för tillväxt inom varje separat verksamhetsområde är goda. För dig som kund kommer du inte märka något. Vi är fortfarande ett företag med samma företagsuppgifter på samtliga områden.

Ljungby Verktyg

Inriktning mot verktygsframtagning. Vi har en lång erfarenhet inom verktygstillverkning. Detta är företagets ursprung. Specialområden är tillverkning av rörbockningsverktyg och tillbehör såsom kap-, svets- och kontrollfixturer. Vi utvecklar och tillverkar även vakuumformningsverktyg och övriga formverktyg. Vi har en mycket modern och ändamålsenlig maskinpark och moderna hjälpmedel för design (Solidworks) och CNC beredning (MasterCam).

Ljungby Vattenskärteknik

Vi har en modern maskinpark med inriktning både mot precission/ microvattenskärning och volymproduktion med en kapacitet på 4x2m.

Vi har tillgång stort materiallager vilket gör att vi kan erbjuda tillverkning av prototyper och serier med kort leveranstid. Vi har även möjlighet att färdigställa era detaljer i våra fräsmaskiner och svarvar. Vi kan även ombesörja efterföljande ytbehandling samt montering och lagerhållning.

Ljungby Legoteknik

Vi har en modern maskinpark inom svarvning och fräsning. Vi är i nuläget främst inriktade mot tillverkning i små och medelstora serier.

Inom företagets väggar kan vi erbjuda tillverkning av komplett produkt. Vi har egna tillverkningsresurser inom verktygstillverkning, vattenskärning samt en komplett maskinverkstad för svarvning och fräsning. Vi kan erbjuda montering och lagerhållning i våra produktionslokaler på sammanlagt ca 1800kvm.

Vi har investerat i en Multiplex 6200Y med en Portalrobot. Maskinen har dubbla spindlar och dubbla revolvrar med drivna verktyg och Y-axel. För er som har behov av lite större serier ca 100- i dimensioner kring D50-D150 så kan vi erbjuda den mest rationella bearbetningen som finns att erbjuda idag. Maskinen kan bearbeta detaljer ca 40% snabbare än vad tradionell bearbetning kan erbjuda i och med att samtidig bearbetning sker i båda maskinens spindlar. Till detta kommer även Robotbestyckningen som möjliggör obemannad bearbetning i stor utsträckning. Just nu så finns det möjlighet att lyfta in mer beläggning i denna maskin.